obrázek obrázek obrázek obrázek obrázek
obrázek obrázek obrázek

neděle 28. ledna 2018

Carly d'Avennes

https://olympians-rp.blogspot.cz/2018/01/carly-davennes.html


Malý andílek v těle bláznivé hipísačky. Zdá se vám to příliš stručné? Nebo si naopak nedovedete ani za mák představit, jak takové stvoření může vypadat? Zkusím to přiblížit, ale netěšte se na něco extra. Carly je zcela obyčejná holka. Tedy... vypadá jako obyčejná holka. Zůstává tajemstvím, že už by měla pomýšlet na důchod, tvář by se rozpadala pod tíhou vrásek a stáří klepalo na dveře. Proč, ptáš se? Carly je šedesát šest let. Ano, slyšíš dobře, řekla jsem šedesát šest. Ne šestnáct, ne dvacet šest, ne šest. Že je to nemožné? V tomhle světě? Nenech se vysmát. Tady je všechno možné. Ale o tom si povíme později, teď je důležité ti ji přiblížit.
Andělská bytost, kouzelná, éterická a příliš křehká pro tento svět, než aby byla skutečností, tvořenou masem a kostmi, pletenci svalů a vším, co dělá člověka humanoidní formou. Pravděpodobně to bude první myšlenka, co vás zastihne při pohledu na drobné, okaté děvče, ta první věc, kterou si představíte, jen co ji uzříte na vlastní oči. Vyprávění z druhé ruky konec konců často dokáže osobu idealizovat, stavět ji na piedestál, aniž by toho byla hodna. O Carly tvrdí to samé a ono... Ona je to celkem pravda. Komickou se stává skutečnost, že celá její podstata by se dala nazvat božskou, svatou... hodnou úcty. Malá modla zachycená v těle teenagerky, která je ze světa okolo vyděšená, neschopna se zařadit do soutoku. Ačkoliv v ní není nic božského, snad až na ducha jedné věštkyně, co se tetelí blahem uvnitř jejího těla.

Postavou připomíná tahle drobounká dívenka princeznu z pohádek - nevyčuhuje závratnou výškou, spíše se řadí po bok těch neobdařených. Se svými přesně 166 centimetry do světa díru neudělá, modelka z ní nebude a na podpatcích ani neumí chodit. Ke svému štěstí pochytila i rodinnou štíhlost, co z ní sotva udělá kolébající se kuličku. Pod tíhou některých pohledů se může zdát až vyzáblá, takové ramínko na šaty, za což může jen a jen genetická výbava a taky touha courat se všude možně. Nedisponuje výraznými boky, spíše chlapeckými. Za to se ale může pochlubit hříšně dlouhými nožkami, štíhlými ve stehnech, bez výrazně vypracovaného svalstva od sportování. Labutí šíje, útlá ramena a drobná, přesto plná, kulatá ňadra, měkká a zároveň pevná bez poklesku gravitace -  to vše ji charakterizuje a dodává na jedinečnosti. Sama si na postavu nestěžuje - dokud se vejde do svých oblíbených letních šatů, je všechno v pořádku.
Korunkou se přirozeně staly dlouhé, lehce zvlněné lokny blonďatého odstínu. Občas možná trochu nepoddajné, ale nikdy ne natolik, aby stály Carly za rozčilování nebo vyhrožování nůžkami. Stejně jako tento závoj, i oči, okna do duše, dodávají malé umělkyni na andělsky nevinném vzezření. Velká zelená kukadla s tendencí splétat stříbrně šedavou barvu duhovky s tyrkysovými odstíny, sytá jako moře v Karibiku, kdyby se dotkla severu. Možná díky tak neobvyklé barvě a hloubce bez jediné vady (snad až na jednu zlatou tečku v levé duhovce) se lidé v jejich očích doslova ztrácejí, lapeni jakousi tajemností a plachostí, s níž je klopí k zemi, aby je v dalším momentu pozdvihla vzhůru, zvědavá a bojácná. Drobný úsměv se stal přirozenou součástí jejího vzezření, sotva laškovný či smyslný, pouze... roztomilý. Něžný, lehký, radostný ze života, který toho nabízí tolik, i když vlastně nedokáže nabídnout nic navíc.

Pokud přejdeme k šatníku, pak je jasné, jaký styl tahle blonďatá dívčina vyznává - hippie od hlavy až k patě. Carly si potrpí na šatech a dlouhých halenkách, batikovaných látkách, bavlně a celkově lehkém odění. Přednost dává světlým pastelovým barvám a korálkům, hromadě korálků a blyštícím se sklíčkům, které vesele cinkají při pohybu. Ve vlasech nosívá čelenky - ať už ty obyčejné, látkové nebo z lučního kvítí. Na šperky si příliš nepotrpí, snad kromě medajlonku s keltským uzlem vyrytým do kovu, který za žádných okolností neodkládá. To a drobný prstýnek s kamínkem měnícím barvu dle její nálady.


Od na první pohled osmnáctileté dívky by mnozí nejspíš čekali klasického puberťáka, který je schopen propařit celou noc a ráno narychlo sepisovat zapomenutý úkol ožvýkanou propiskou, zatímco ve volné ruce třímá pohár blahodárné nazlátlé tekutiny, též známé jako Redbull, jímž doplňuje mizerný přísun energie. A později toho času? Dospělost - nudnou dámu v moly prožraných šatech, zapáchající naftalínem a viditelnou slabostí pro kočky všeho druhu. Tahle paní ještě blonďatou hipísačku nestihla potkat - a pokud ano, pak si s ní nanejvýš potřásla rukou a nechala ji daleko za sebou, protože něco takového? To ještě není nic pro ni. Tak trochu odmítá opustit svůj báječný svět skládající se festivalu ve Woodstocku, dobré hudby, v níž vystupují především Janis Joplin, Jimmy Hendrix, The Who a Jefferson Airplane, a touhy šířit lásku, mír a vše, co představuje éra 60. let. Zamilovaná do  zvířat všech možných druhů a barev, jejich malá ochránkyně, bojovnice za práva a hrdá členka Greenpeace, k nimž se přidala těsně před příchodem do tábora, dobrovolně přispívající ze svého mrzkého kapesného na velryby kdesi v Grónsku.

Tohle vykutálené děvče doslova a do písmene nedokáže udržet ve svém okolí pořádek. Jak sama říká - její bordel je pouze a jedině roztěkanost duše a myšlenek, odrážející se v materiálním světě a jen umělec je schopen ho uznat, pochopit a přijmout za svůj. Není divu, že tak spodní prádlo běžně nalézá ztracené pod haldou triček zmuchlaných a pohozených v koutě, kde si odpykávají trest, od ponožek nemůže za žádných okolností nalézt druhou do páru (evidentně se jim líbí zůstat single, nejspíš nový módní trend), a mezi tím vším se často připlete nějaký ten zohýbaný štít z výpravy, který si 'vypůjčila', protože v podkroví si potrpí na absenci věšáků. Momentálně tak kus železa slouží jako němý sluha pro jakoukoliv věc, kterou lze přes něj přehodit. Na každém rohu je možnost se přizabít o kupičku knih, talířků plných napůl snědených sušenek (obvykle pořádně rozdrolených na drobky) a čtvrtek s náčrtky různých událostí, momentálně se jí vznášející ve snech. Kdo se v jejím systému nevyzná, ten se obvykle potýká se zraněním, na které mu ochotně přiloží pytlík mraženého hrášku.

V konečném výsledku není schopna se postavit za svůj názor. Mnohem snazší je splynout s davem, sklopit hlavu a tiše souhlasit s verdiktem lidu. Trochu zvláštní projev na někoho, kdo se zabývá zachraňováním přírody, vyjadřujícím jedinečnost a krásu, průbojnost a celkové odhodlání postavit se systému odporných šedých budov moderního věku. Carly nechává za sebe hovořit své síly, kdy se pokouší pěstovat malou zahrádku alespoň v truhlících na oknech. Světa jako takového se bojí, snaží se příliš nevybočovat, být jednou z mnoha, ačkoliv touží, aby si jí někdo všiml a nebál se jí. Jen proto, že v ní dřímá duch delfského orákula, mocná věštkyně, která čas od času přináší zhoubu táborníkům. Je přeci tak snadné si na ni ukazovat, tvrdit, že za jejich ztrátu mohla ona -  malá holka se zálibou v plyšácích, kterých má plnou postel a jen tak někdo je z ní nevykope. S jedním velkým – a to je ještě slabé slovo, spíše regulérně obří – spává v náručí, když se cítí sama a postrádá vedle sebe teplo lidského těla. Pan Kapustňák tak slouží jako dobrá, ač nepoměrná náhražka. Něco z rebelské duše v sobě také má, vzhledem k tomu, že si obvykle pouští hudbu ve sluchátkách od walkmana (získaných od synů Herma) příšerně nahlas a sem tam… sem tam si zaskáče na posteli, div se pod ní nepropadne. Zpívajíc si spolu s frontmany oblíbených kapel, jak jinak. A nejlépe u toho mlsajíc arašídové máslo. To je teprv pravá slast!


Průběžně se dopisuje

*Nemá ráda, když jí někdo komolí jméno. Není Charly, Charlie ani Carol
*Má alergii na mořské plody
*Nedokončila střední školu
*Někdy bývá náměsíčná
*Od doby, co žije v táboře polokrevných, neopustila jeho blízkost. Světa tam venku se začala bát.
*Je lesbička
*Carly je jednou z mála smrtelnic, které překročily hranice tábora
*Jako hostitelka Orákula se vzdala jakéhokoliv vztahu a lásek
*Spí v hlavní budově v podkroví, kde má vyhrazený pokoj
*Podle data narození by měla v únoru oslavit 66. narozeniny, vypadá (a stále si myslí), že jí je sotva 18 let.

*PŘÍCHOD DO TÁBORA: 31.8.2017
 
RODIČE
Otec - Nathanaël d'Avennes
Matka - Marly Kerleroux
Dar proroctví - Apollón 

PROFITEÍAS 

V podobě delfského orákula, které se jí usídlilo v těle, dokáže předpovídat budoucnost. Sděluje proroctví odvážným polokrevným před jejich výpravou. Její slova si lze vyložit různě (obvykle tím nejhorším možným způsobem). Sama si téměř nikdy nevzpomíná, jak znělo kompletní proroctví, když z ní mluvila síla orákula. Někdy bývají její předpovědi nejisté.

ORÁSIS
 
Vize, slabé útržky budoucnosti i minulosti, na které zapomíná. Aby si je dokázala zapamatovat, kreslí si náčrtky na čtvrtky papíru. Schopnost neovládá sama od sebe, spíš ona ovládá Carly.
 

Charly Jordan



Tento táborník nemá žádné odměny.

Žádné komentáře:

Okomentovat