obrázek obrázek obrázek obrázek obrázek
obrázek obrázek obrázek

neděle 25. února 2018

Contest: Daughters of Eris

https://olympians-rp.blogspot.cz/2018/02/contest-daughters-of-eris.html

Další z výzev tvého života. Dech se krátí, zatímco opakovaně čteš řádky zadaného úkolu. Okousané nehty svědčí o vzrůstající nervozitě, které se sotva můžeš ubránit. Tolik se toužíš zapojit, stát se jedním z hlavních aktérů něčeho většího než je pouhé řešení vztahových dilemat. Chceš kazit zábavu a v tichosti pokoje se smát nad zákeřnými myšlenkami, jichž máš plnou hlavu. Se skousnutým spodním rtem se vydáváš do bitvy, na ploše nacházíš textový soubor, dvojklikem jej otevíráš. Prázdná stránka, první pokus. Úvahami krčíš čelo, zatímco prsty listuješ v knihách, které ti možná vydají chvějivý dotek inspirace. Přeješ si vyniknout, zvítězit. Kdo by se netoužil vyhřívat ve svitu slávy? Co je tvým úkolem? Zničit soupeře, vítězně pozvednout nad hlavou meč za hlasitého aplausu.
Tak co, jdeš do toho?

Máme tady druhou ze soutěží, další z těch, co mohou ovlivnit děj. K lepšímu? K horšímu? Kdo ví. Ty sám si nejseš jistý, ale co na tom záleží? Jak už jsi z názvu pochopil, jde o jediné - sepsat postavu jedné z dcer bohyně sporů, Eris. Ano, té, co vhodila mezi bohyně na oslavách pověstné jablko sváru, díky níž padla Trója. Zdá se ti to lehké? Kdepak, vůbec ne. Ač se může zdát tato bohyně nepodstatná na první pohled, za tím druhým najdeš něco, co ti dokáže, že i někdo tak malý a téměř bezvýznamný dokáže vyvolat... možná budoucí válku?
 
 Několika body ti zde vypíšeme požadavky, a přiblížíme postavu jako takovou:
  • Nový táborník - v táboře ještě nebyl, teprve do Tábora polokrevných nastoupí v rámci výpravy
  • Věk 17 let (narozené 23.12.2000)
  • Jedná se o dvojčata (vybrat si můžeš jen jedno) - Miriel a Carlia le Torneau
  • Při setkání s táborníky se budou tvářit jako neurčené, přesto ví, kdo je jejich matka
  • I bez určení budou silnější než ostatní táborníci (neznamená to, že jsou neporazitelné)
  • Budou mít zbraň (admin určí dle svého rozhodnutí)
  • Charakterem by měly odpovídat své roli - lstivé, z části hrající si na hloupé a neznalé řeckých bájí (maximálně útržky). Na první pohled kamarádské, v soukromí potvory, které se nebojí využít své moci a vnášet mezi ostatní sváry a roztržky, nenápadně je štvát proti sobě a využívat vzájemných rozbrojů k pomalé destrukci Tábora polokrevných. Vychytralé jsou po matce, neobtěžují se složitými plány. Jejich předností je Exafanísis, tedy umění vyvolat spory, nesváry až k pomezí boje. Obecně tuto schopnost uplatní spíše u polobohů a smrtelníků a s temnou stánkou nebo božskou podstatou. Jsou sobecké, egocentrické a nevadí jim jít za cílem přes mrtvoly, aby naplnily plán tajemné entity, jakési šedé eminence.
  • Z jejich historie se ví to, že si je jejich matka 'ušila' s pěkným grázlem, co má na kontě řadu přestupků a ne zrovna mírných. Sama je poté vychovávala, učila je svému umění. Dívky si už několikrát ozkoušely své schopnosti na smrtelnících, později i na některých polobozích (mohlo se stát, že došlo i k nějakému neštěstí v podobě smrti). Momentálně vstupují do hry v rámci výpravy, do tábora ještě nepřišly! (vše bude upřesněno).
  • Jako každý táborník budou trpět hyperaktivitou, dyslexií a v jejich mozku bude automaticky zakódovaná starořečtina, jíž se budou i mezi sebou dorozumívat.

A teď, co požadujeme od hráče:
  • Aktivitu - neznamená to, abys tu seděl 24 hodin/7 dní v týdnu, ale s tak výraznými postavami se pojí i zpětná odezva a reakce, účast ve hře, případně i na výpravách
  • Slušné chování - je to sice základ, který nám do hlavy vtloukají rodiče, ale na druhou stranu se zde najdou tací, pro něž je i pozdrav pod jejich úroveň. K adminovi měj úctu, jeho slovo je vytesáno do kamene a platné na všech platformách. Stejně tak buď vstřícný i k ostatním hráčům, odmění se ti tím samým. A to je fajn, ne?
  • Zodpovědnost - za postavu, za rozvíjení jejího charakteru, za všechno. Chceme tu hráče schopného jen neplýtvat planými sliby, ale takového, kdo se je nebojí splnit (samozřejmě jen ty dobré, pomstu si nech někam jinam).
  • Opravdu dobrou registraci - to je pravděpodobně stěžejní základ. Povinností není převratná délka, což si lidé mnohdy myslí. Jde o to, aby postava nebyla plochá, jednoduchá. Zkus se podívat na sebe, jistě máš zlozvyky, špatné stránky, něco, co bys rád změnil. Přenes to na postavu, vlij do ní trochu života. Ač zůstane defacto na 'papíře', pořád za ni budeš vystupovat, tak z ní udělej někoho blízkého reálu. A žádného Garyho Sue, prosím.
  • Schopnost spolupráce - jedná se o dvojčata a je tedy vaší odpovědností komunikovat a rozvíjet postavu příslušným směrem, zároveň však podporovat svého kolegu, plánovat s ním, vymýšlet skopičiny. Zkuste se domluvit ve dvojicích!

Poslední rada: Nezoufej, když to nevyjde. Může se to stát, protože nevíme, kolik přihlášek nám přijde. Dáváme ti možnost ji použít jako normální postavu, ne v podobě jednorázové vstupenky mezi nás. Proto k přihlášce napiš i další dvě možnosti, čí by mohly být dcerami (vyhni se však Velké trojce, to ti neuznáme, ani kdyby ses stavěl na hlavu, odrážel ušima a za zpěvu čínské národní hymny štrikoval ponožky). Rozmysli se, zda na to máš, sáhni si do svědomí, urči si priority.

 Do komentářů zapiš svůj nick a toho, s kým ses dohodl (pokud jsi nikoho nenašel, nevěš hlavu a zašli nám registraci tak jako tak, třeba to nějak vykoumáme)
 

TERMÍN: Do pátku 2.3. 2018 do 20:00!


1 komentář: