obrázek obrázek obrázek obrázek obrázek
obrázek obrázek obrázek

středa 28. února 2018

List of traitors

 
Milovník všeho špatného, Dorian Grey vyžívající se v mizérii ostatních - přesně těmito slovy by se dal popsat Wexem, syn něčeho tak odporného, jako je bída. Představuje smůlu lepící se na paty, všudypřítomné neštěstí, kterého se ne a ne zbavit. A on? Baví se tím. Přímo si libuje jako prase v žitě, když se všichni kolem něj ubíjejí pocity méněcennosti. V případě sebevražd tomu není jinak. Lépe řečeno? Za těchto okolností pocit uspokojení vzrůstá, připomínaje harmonii orgasmu a dobře nasyceného žaludku z pořádně mastného hamburgeru. A zatímco se jiní obklopují materiálními hodnotami, tenhle chlapík si užívá nepohodlí nemajetnosti i každou chvíli jiné střechy nad hlavou - pokud se mu vůbec této pocty dostane. Stejně jako jiní 'zrádci' jeho druhu, i on si prožil své v podsvětí, obklopený nestvůrami všeho druhu. Hýčkaný a zároveň týraný matkou, která jej stvořila z vlastní krve a smrtelného (taky kapku mrtvého) lidského těla, si odnesl nemilé vlastnosti s věčnou potřebou někoho ovládat, řídit jeho osud. Smiřte se s tím, je už prostě takový.

TOXIKINESIS

Souboj na život a na smrt s tím nejjedovatějším hadem světa by zřejmě vyhrál, protože se z jeho krve stává samotný jed, když je schopnost aktivní. Stejně tak se vyzná v nejrůznějších praktikách vytváření jedů a jejich účincích.

MIZÉRIS

Dalo by se říct, že kam se hne, tam se s ním nese zoufalství a temnota. V podstatě je to pravda, protože při každé příležitosti může použít tuto schopnost jak se mu zamane a jeho protivníky tak opustí téměř všechna naděj, která v žilách mladých táborníků koluje.

Jeho tajnou zbraní, či snad hračkou pro zkrácení delší chvíle, se stala termoska s Mrtvou mlhou, opakem té běžné, skrze níž smrtelníci nemohou prohlédnout nic nadpřirozeného. Tahle věcička je fajn, pokud si zrovna potřebuje udělat z táborníku kamarády a 'zachránit' jim zadek před nestvůrou, neboť skrze ní neproniknou jejich smysly.

 
Jeho úlohou bylo vždy držet ochrannou ruku nad více nadanou mistryní lží a přetvářek, malou Constance Octavií Grey, mladší sestrou. Jako starší bratr si ji, navzdory ostatním 'sourozencům' přes koleno, hýčkal a rozmazloval, za což se mu odměňovala líbeznými úsměvy a téměř i laskavým pohledem. Téměř. Greyovi nejspíš jako jediní znají něco podobného sourozenecké lásce, která udržuje jejich pouto pevné a silné. Morgan byl ten silák, jehož nejslibnější abilitou se stala Paranóia - schopnost vytvářet přesvědčivé klamy v hlavě toho druhého. Je velmi oddaný Constance, pro její dobro by šel až na konec světa. Už dlouho se pokouší přesvědčit sám sebe, že láska, kterou k ní cítí, je pouze sourozenecká, jen čistá náklonnost a nic víc. Je alergický na buráky a z nejistoty skřípe zubama.

 PARANÓIA

Dokáže vám v hlavě nalhat téměř cokoliv - od iluze zamilované tábornice, která čeká na první polibek, až po přesvědčivý obraz prázdného tábora. Dává jim i smyslový nádech - šum listí, sténání, cokoliv, co je zapotřebí. Neumí vytvářet zrůdy ani strach.

PSÉMATIS

Jeho pokusy o lež mohou působit jako polopravda, z části něco skrývá. Opilý by mu dokázal uvěřit.

V očích cizích působila Constance vždy jako velmi křehké děvče, které potřebuje ochránit, navzdory faktu, že se jedná o velmi zkušenou manipulátorku. Na škole by zaujala roli včelí královny, další sláva by přicházela za způsob, jakým si každého dokáže omotat kolem prstu. Je velmi náročná, každého srovnává se svým starším bratrem, Morganem, který působí jako její individuální  měřítko pro všechny a všechno. Snadno se dokáže vyšvihnout na výslunní a vystrnadit odtamtud jakékoliv děvče. Za sladkým mrkáním se skrývá chladný pohled slibující pomstu komukoliv, kdo se pokusí narušit její prostor a ohrozit trůn, na který si dělá nárok. Fyzicky není zdatná, nikoho by neuškrtila. Spíš by vás sledovala, jak se sami topíte, protože vám nakukala, kdo ví jak to není fajnová zábava.

PSÉMATIS

Nakuká vám nejspíš i tu největší pitomost jako jednu z nejlepších možností. Velmi ráda se specializuje na sebevraždy - není větší zábavy než sledovat, jak si na sebe člověk lije kyselinu nebo oválený v barbecue omáčce se nechá předhodit nemejskému lvovi. Její schopnosti působí hůř na potomky Athény a Afrodity.

PARANÓIA

Zvládne vytvořit iluzi jen nějaké menší věci, jinak je slabá až hrůza. A i tato iluze se velmi rychle rozpadne, díky čemuž způsobuje spíš Fata Morganu.
Hezká tvářička? Možná. Přátelská už žádným coulem. Celý její život byl o týrání druhých, včetně hořkého rýpání do vlastního bratra, kdy jí byly fuk všechny city kolem, protože to přeci není nikterak její starost. Nyní vytržena ze svého přirozeného prostředí, nepanuje kolem ní nic než temná atmosféra, ostatně stejně tak je to s jejím drahým bratrem. Bratříčkování není nic pro ní a v každém případě spíš protistranu odpálkuje, nedejbože aby použila jednu ze svých schopností. Ubližování ostatním je pro ní jistým způsobem zvláštní druh uspokojení a v podstatě věří, že je to i náplní jejího osudu, který rozhodně nevede tou správnou cestou. No a pokud už jí uvidíte s úsměvem na tváři, znamená to pouze jediné. Buď někoho právě s úspěchem zakopala pod zem nebo u ní hraje přetvářka, která nevěstí nic dobrého, protože má tahle nazrzlá dívčina ve zvyku dostat všechno, co chce. Ať to jde po dobrém, nebo po zlém, což je její oblíbenější kratochvíle. Jestli je něco na světě co opravdu z hloubi duše nesnáší, tak jsou to brouci. Všech velikostí.

TROMOKRATIS

Vyvolat pravou hrůzu má být uměním. Zde však stačí jeden pohled a křivý úsměv, aby lidi omdlévali hrůzou, pošlapaní davem, co se přes jejich těla žene. Není radno si zahrávat s někým, kdo dokáže přivolat lusknutím prstu (či snad jen myšlenkou?) děsivé příšery obývající podsvětí. Je libo pohrát si s takovou hydrou?

TILEMETAFORIS
 
Pohyb hromadnou městkou dopravou by v tomto případě mohl být lepší variantou, ale kdo by se chtěl mačkat jako sardinka v podzemce nebo autobuse? Nikdy. Neradíme užívat příliš často, možnými následky je zhroucení nebo náhlá změna barvy.

Chladná styxká ocel v podobě dvou ozdobných jehlic zapletených do vlasů. Ledová, dechberoucí. Dávejte si pozor, kdo se k ní přiblížíte blízko, takové zranění zanechává následky.

Tahle dívčina s islámskými kořeny představuje pravou bojovnici. Tedy... v tom nejhorším slova smyslu. Neohlíží se nalevo, nepohlédne napravo. Pro Rakehel neexistuje nic jiného než cesta vpřed, vstříc boji, k němuž se z celého svého krvelačného srdce přidá. Je známá extrémně hrubou povahou, nic si nenechá jen tak líbit a každý šťouchanec i rýpnutí oplatí dobře mířenou ranou mezi oči. Už jako malá si zamilovala bojové umění včetně neférovosti, jíž se neštítí zneužít proti jakkoliv silnému soupeři. Je jí fuk, kolik ran utrží, rozdá jich dvojnásob. Dost často proto odchází z tratoliště krve a hekání umírajících, aniž by se za tou melodickou ódou byť jen jedinkrát otočila. Na blízkém východě by se uplatnila v roli teroristky, ale takhle? No, není to nejhorší. Nestvůra nebo polobůh, cožpak záleží na tom, kdo skončí nabodnutý na ostří její zbraně?

??

Mladší bratr, o nic méně neférový než jeho starší a velmi neukázněná sestra. Podobně jako ona trpí prudkou povahou, kdy si nenechá nic líbit a tak často končí zaklesnutý v boji s tím, kdo si jej dovolit třeba jen pohledem urazit nebo vyzvat na souboj. Není zvyklý prohrávat, je odhodlaný vydobýt si vítězství, i kdyby se měl bez nohou plazit. Mívá až nepříjemné sklony k uplatňování dominance, což je ochotný dokázat téměř komukoliv. Ani ve 'známostech' tomu není jinak - neupřednostňuje ani jedno pohlaví, rád ukazuje převahu jak na holce, tak na klukovi. Hlavně, když bude ten, kdo určuje tempo a razanci. Se svou sestrou bývají posíláni na špinavé práce a jako jediní mají větší fyzický výcvik. Slouží tak jako záloha, kdyby se něco pokazilo a jejich tým si byl nucen prosekat cestu ven.

??
Miriel, spolu se sestrou, představují dívky, které nepotřebují stát v popředí a sledovat každou událost z první ruky. Kdepak, jejich vítězstvím je přihlížet všemu z dostatečné vzdálenosti a bavit se nad tím, jak je lidská rasa hloupá. Včetně polobožské, v mnohém se od nich neodlišují. Jako starší z dvojčat občas musí ukáznit sestru, jíž nebyla dána do vínku tak velkorysá trpělivost. Sama nejlépe ví, že trpělivost přináší růže - v jejich případě spíš pověstné zlaté jablko sváru vhozené k nohám okolí. Jejich úlohou, jako u každého z této protivné skupinky, je přetvařovat se do posledního momentu. Jedna jako druhá jsou schopny jít přes mrtvoly, aby naplnily svůj osud - ačkoliv mladší Carlia je v tomto směru dalece horší a možná by neváhala obětovat i sestru. Miriel je známá tím, že nemá v lásce moderní technologie, přes které její schopnosti nefungují.

??

Mnohem zákeřnější, prohnanější, zkrátka a bez obalu řečeno? Pořádná svině. Neštítí se ničeho, je více než ochotna nechat zničit celé zástupy smrtelníků a polobohů, aby dosáhla vytouženého cíle. Pro Carliu byl vždy přednější zájem ze strany matky a temné entity v pozadí celého jejich plánu, namísto čehokoliv. Zatímco Miriel svou sestru v zásadě miluje, neboť má pocit, že nikdy nebude mít nikoho jiného, egocentričtější Carlia pomýšlí ze zásady pouze na sebe. Tají se tím, že by svou drahou sestřičku nejraději srazila do Tartaru, kdo by jí pak také odměnil? Nikdo. Žije ve vlastním světě, kdy je třeba zneužívat druhé k vlastnímu prospěchu - podobně, jako tomu učinila matka s jejich otcem. Její velkou slabostí, za což byla už několikrát kritizována, je ztráta trpělivosti.

??

Milovník černého humoru, otřepaných duchařských historek i povídek, které si s hrůzou v očích předávají smrtelníci z generaci na generaci. Andrew Aaron Montague je zkrátka přesně takový, jakého byste ho čekali. Svými sarkastickými a poněkud temnými narážkami dokáže nejednoho zbavit půdy pod nohama. Vždy byl tak trochu idiot, intelektuální sranda ho obešla oblouklem. Je to ten chlapík, co vás přijde vystrašit ve dvě ráno, protože se zkrátka nudí. Hraje si, kdo ví jaký to není drsňák od pohledu, na druhou stranu... není. A nikdy nebude. Předpoklady pro boj ho minuly, ani jim nestihl zamávat. Svou matku má celkem v oblibě, i když se mu protiví, že se spustila s jiným chlapem, s nímž si upekla dceru. Jeho oblíbeným pořadem jsou Akta X, i když jsou už dvacet let starý.

SCHÍMATIS
 

Od babičky až po zavražděného sourozence, to všechno dokáže brát na sebe jako druhou kůži. Nedělají mu problém ženské podoby, mnohdy se zdá, že se v nich přímo vyžívá. I hlasem efektivně napodobí toho, do hrál ve vašem životě důležitou roli. Občas přidá i verzi s hnijícím masem.

NECROMANCIS

Není jeho oblíbenou schopností, defakto nedokáže vyvolat nic než jen chvilkový záchvěv lidské duše.
 

Nenápadné děvče, jejímiž přáteli nebyl nikdo jiný než-li duchové z Asfodelových polí, kam čas od času zamířila. Působí jako někdo, kdo nutně potřebuje vykrmit a chytit barvu na sluníčku. Nebo se alespoň naučit smát, protože to jediné, co z ní dostanete, je leda tak slaboučký úsměv, co ihned zmizí. Vždy měla ráda svůj klid a nesnášela ty, kdo jej narušovali. Několikrát tak na bratra poštvala celou řadu duchů, aby ji přestal otravovat jako malej parchant. Je milovnice undergroundové muziky, svět venku jí nic moc neříká. Nedokáže se pořádně adaptovat do nového prostředí, vyhledává temné kouty, ve kterých se může ztratit. Její povaha působí jako kombinace melancholického flegmatika. Tak úplně nestojí o žádnou válku a povstání, dělá jen to, co jí je nařízeno, aniž by v tom viděla účel.

NECROMANCIS

V oblasti vyvolávání duchů ji jen tak někdo nepředčí. Ať už se jedná o pouhého smrtelníka, polokrevného nebo duši nestvůry, je schopna vyvolat téměř cokoliv. Být jen o trochu silnější, možná by se dovolala i samotného Krona.

SCHÍMATIS
Tato schopnost jí toho tolik neříká, pokaždé se cítí provinile, když se jí pokusí využít. Dokáže tak na sebe vzít pouze podobu lidské nebo polobožské ženy, nanejvýš padesát let mrtvé.
Metalisté i rockeři často zpívají o satanovi a peklu. Mnozí z nich by jistě chtěli být jeho součástí a tomuhle se to stoprocentně povedlo. Celé dětství strávil v přítomnosti bohů, kteří se s ničím zrovna nepářou a možná proto ti, co ho znají tvrdí, že pokud s ním vydržíte v jedné místnosti bez toho, aby Vám alespoň trochu naboural čakry, můžete to považovat za drobný životní achievment. Paradoxně ho styl oblékání, kterým značně vystupuje z řady neproslavil tolik, jako smysl pro černý humor, škodolibost a velice ostrý sarkasmus. Možná právě díky němu si tyká s některými inteligentními příšerami. Mít ošklivé kamarády není na škodu - ostatně proč by na něj příšery útočili, když s nimi vyrůstal a ještě k tomu mají podobné záliby? Strach je jim podobně vlastní jako jemu. Tak či onak, své pohodlí v podsvětí musel spolu se sestrou opustit a vyměnit jej za Tábor polokrevných ve jménu vyššího dobra.
 
CHEIRÓFÓVIS

Není radno si s ním zahrávat. Díky této schopnosti přejde uštěpačné poznámky jedním jediným pohledem, který dokáže v hlavě protistrany vytvořit neuvěřitelný chaos a při velké soustředěnosti protivník utíká tou nejrychlejší cestou daleko od něj.

TILEMETAFORIS

Chvíli je tady a pak je mrknutím zase jinde. Je jednoduché ho ztratit z dohledu, protože mu teleportace málo dělá nějaký problém.

Od otce získal malé kovové larvy štěnic, které se dostanou polokrevnému pod kůži a způsobují halucinace. Delším pobytem v těle poloboha začnou vypouštět jed, který tělo oslabuje a pomalu paralyzuje. Počet kusů: 3

Co byste hledali pod jménem 'Dee'? Sladce mrkající holčičku? Nevinné stvoření? Nebo naopak královnu přetvářky a falše, zlomyslnou malou mrchu, které není ubližování cizí? To druhé je správně, ačkoliv ani první varianta se nevylučuje. Tahle dívčina je zkrátka oscarová herečka, která, na rozdíl od staršího bratra, nejedná s nikým na rovinu. Narozená v historické metropoli Toskánska, Florencii, byla předurčená stát ve stínu upřednostňovaného sourozence. Ten byl zjevně počat z lásky, Dee se stala povinností pro budoucí plány. Neskrývá žárlivost vůči bratříčkovi, viditelně zatíná čelist pokaždé, když přijde řeč na sourozence. Veškeré dotěrné dotazy tak odbývá s jedovatostí, načež zamrká, pohled skromně upře k zemi, v tvářích lehkou červeň pokání. Stylizuje se do anděla smrti - nic jí tak nerozčílí víc než tvorové s křídly. Postupně jim je také vždy useká, v podsvětí už si stihla vytvořit nemalou sbírku. A co že znamená ta zkratka Dee? Ti chytří už ví - Death.

EXITUS

Tohle stvoření roznáší smrt, kam se podívá. Ač plně neovládla zrychlený nástup, dokáže poměrně kvalitně využít schopnosti, aby téměř každému ve svém okolí způsobila konec. Její abilita trpí čas od času menším vedlejším účinkem - umírající lidé začínají pomalu sesychat, až z nich zůstane mumie.

PSYCHÉS

Nerozvinutá schopnost, kterou využívá při mučení. Není nic sladšího, než z někoho vyrvat duši a vrazit ji do těla někoho jiného. Jak dobře zní připravení o soudnost? O schopnost logicky uvažovat? Ti, kdo se stanou její obětí, však dlouho nevydrží. Možná, kdyby se víc snažila.

Od jistého dobrodince získala malou trojzubou dýku ze styxké oceli, kterou neváhá použít ve chvílích největšího vzteku. Automaticky se proměňuje do malého přívěsku trojzubce na náramku pravého zápěstí.

Žádné komentáře:

Okomentovat