obrázek obrázek obrázek obrázek obrázek
obrázek obrázek obrázek

pondělí 5. února 2018

Contest: Son of Poseidon


V těle ti vládne napětí, prsty křupeš ze zlozvyku z přípravy. Třetí hrnek kávy pomalu chladne, ale ty si jej nevšímáš. Pozornost ti ukradla prázdná stránka na jasně rozzářeném monitoru hlásající jediné - účast v soutěži o samotného Poseidónova syna. Už natahuješ ruce, roztřeseně je pokládáš do základní polohy při psaní všemi deseti. Břiška rozechvěle přejedou při prvním kontaktu s písmeny, hladí je nervozitou, málem už stiskneš první z nich. Ne, musí to být dokonalé... Zklamaně smažeš úvodní větu, dlaní si mneš tvář ve snaze probrat se, dodat si kapku energie, kterou nyní potřebuješ plnou měrou. Hrnek s kávou měníš za energetický nápoj. Co na tom, že zítra máš školu nebo práci? Nezájem, to hlásá každá buňka ve tvém těle, odhodlaná dovést tě k pisatelskému vrcholu. Ty na to přece máš, musíš mít! Taková příležitost se naskytne jen jednou, nanejvýš dvakrát! Co bys to byl za hráče, kdybys nezvládl napsat složitou postavu, jakou se chlubí slavní spisovatelé? Ta léta se na tobě podepsala, zušlechtila tvé hráčské schopnosti, vybrousila je k dokonalosti. Na roh ochmataného papíru připíšeš další z návrhů, inspiraci jsi hledal v knížkách rozházených po posteli. To zvládneš, musíš! Spokojeně vydechneš; postava se začíná rýsovat. Nejlepší dílo tvého života!

Máme tady první soutěž, spíš menší než větší, za to ale zásadní pro celou hru. Jak už jsi z názvu pochopil, jde o jediné - sepsat postavu táborníka, jehož otcem není nikdo jiný než-li samotný vládce moří, známý pod přezdívkou Zemětřas. Ty ho ale poznáváš pod jiným jménem, které se už generace předává v bájích a příbězích - Poseidón. Diův bratr, jeden z nejsilnějších bohů na Olympu. Zdá se ti to lehké? Kdepak, vůbec ne. Protože se silným otcem přichází i velká zodpovědnost...

Několika body ti zde vypíšeme požadavky, a přiblížíme postavu jako takovou:
  • Nový táborník - v táboře ještě nebyl, teprve přijde (jeho doprovod může přijít k úhoně)
  • Věk mezi 16-18 roky
  • Poslední rok jeho mysl intenzivně stravují vize, nejčastěji nějakých špatných situací
  • Po jistou dobu zůstane neurčený (admin ti sdělí přibližnou dobu, ale počítej s tím, že si z něj zezačátku nepadnou všichni v táboře na zadek)
  • Po určení nezíská všechny schopnosti (ale bude o něco silnější než jakýkoliv nováček)
  • Nebude mít zbraň (odkazování na Percyho Jacksona ti tu nepomůže)
  • Chováním by to neměl být frajírek ale normální kluk, který moc netuší, co to tady sakra jde. Neměl by mít tak úplně přehled o antickém Řecku, znalosti o olympských bozích budou taky pravděpodobně mizerné.
  • Jako každý táborník bude trpět hyperaktivitou, dyslexií a v jeho mozku bude automaticky zakódovaná řečtina
A teď, co požadujeme od hráče:
  • Aktivitu - neznamená to, abys tu seděl 24 hodin/7 dní v týdnu, ale s tak výraznými postavami se pojí i zpětná odezva a reakce, účast ve hře, případně i na výpravách
  • Slušné chování - je to sice základ, který nám do hlavy vtloukají rodiče, ale na druhou stranu se zde najdou tací, pro něž je i pozdrav pod jejich úroveň. K adminovi měj úctu, jeho slovo je vytesáno do kamene a platné na všech platformách. Stejně tak buď vstřícný i k ostatním hráčům, odmění se ti tím samým. A to je fajn, ne?
  • Zodpovědnost - za postavu, za rozvíjení jejího charakteru, za všechno. Chceme tu hráče schopného jen neplýtvat planými sliby, ale takového, kdo se je nebojí splnit (samozřejmě jen ty dobré, pomstu si nech někam jinam).
  • Opravdu dobrou registraci - to je pravděpodobně stěžejní základ. Povinností není převratná délka, což si lidé mnohdy myslí. Jde o to, aby postava nebyla plochá, jednoduchá. Zkus se podívat na sebe, jistě máš zlozvyky, špatné stránky, něco, co bys rád změnil. Přenes to na postavu, vlij do ní trochu života. Ač zůstane defacto na 'papíře', pořád za ni budeš vystupovat, tak z ní udělej někoho blízkého reálu. A žádného Garyho Sue, prosím.
Poslední rada: Nezoufej, když to nevyjde. Může se to stát, protože nevíme, kolik přihlášek nám přijde. Dáváme ti možnost ho použít jako normální postavu, ne v podobě jednorázové vstupenky mezi nás. Proto k přihlášce napiš i další dvě možnosti, čí syn by mohl být (vyhni se však Hádovi a Diovi, to ti neuznáme, ani kdyby ses stavěl na hlavu, odrážel ušima a za zpěvu čínské národní hymny štrikoval ponožky). Rozmysli se, zda na to máš, sáhni si do svědomí, urči si priority.
 

TERMÍN: Do pátku 9.2. 2018 do 20:00!

Žádné komentáře:

Okomentovat