obrázek obrázek obrázek obrázek obrázek
obrázek obrázek obrázek

čtvrtek 1. února 2018

Non-player characters

olympians-rp.blogspot.com/2018/01/non-player-characters.html

Nejstarší z kentaurů, nesmrtelný učitel a rádce, jež provází všechny známé hrdiny při jejich cestách. Málo kdo si dohledá, který z bohů či titánů stojí za jeho původem. Sám Cheirón se za otce stydí, neboť jeho krutovláda nepřinesla ani lidstvu, ani bohům nic dobrého. A popravdě ani sám Cheirón by titul 'Syna roku' nevyhrál. Pod rukama mu prošel bezpočet polobožských hrdinů, o nichž se i po dlouhých tisíci letech vypráví příběhy zosobňující jejich chrabré vlastnosti a intelekt. A ačkoliv takový Hérakles nebo Achilles se už dávno neprochází mezi smrtelníky, jeho učednická moudra provází táborníky na každém kroku. Po mnoha letech přebývání na Olympu byl seslán zpět mezi lidi, aby založil Tábor polokrevných - místo, kde nalezne každý z potomků bohů své místo. Momentálně zastupuje pozici ředitele sportovních aktivit, jeho slovo zde platí jako zákon vytesaný do kamenných desek. Pokud hledá táborník radu, vždy se může obrátit právě na nejslavnějšího kentaura všech dob.


Okouzlující, na první pohled mladičká dívka, za jejíž něžnou, až dokonalou tváří se skrývá malá bohyně. Jako potomek samotné Héry dříve sloužila na Olympu v roli číšnice. Nikdy si nezasloužila takovou pozornost jako její bratři, ale to jí sloužilo ke cti. Mezi ostatními bohy bývala oblíbená a pro svou krásu velmi obletovaná - hlavně Hermem a Apollónem, kteří ji slibovali věčnou slávu po jejich boku. Hébé odmítala, aniž by si ty dva znepřátelila. Až později provázel její první z odchodů nesouhlas a všeobecný nesvár, když Zeus na její místo dosadil Ganyméda, hezkého prince z Tróje. S jejím odchodem se pojil svazek s Héraklem, polobožským hrdinou, dodnes opěvovaným za chrabré činy, které vykonal. Ale ani toto štěstí netrvalo věčně - Zeus nalezl pro Hébé nový úkol, konkrétně pomáhat v Táboře polokrevných, kam byla neprodyšně umístěna. Okouzlující modrooká blondýnka je jednou z těch laskavých jedinců v táboře, kdo pomůže každému. Obvykle ji lze zastihnout na ošetřovně, kde se stará o raněné. I přes svůj odchod z Olympu si odnesla božskou moc a nadále zastává roli bohyně mládí a jara.


Něžný kvítek? Jemná vlnka na hladině? Kdepak. Kalliste zastupuje roli potvory, mrchy, chcete-li. Nemilosrdná vodní nymfa je schopna ublížit každému, kdo si dovolí na ni pohlédnout, nebo si drze vypůjčit člun na jejím jezeře, na jehož strážkyni se pasovala. Ví se o ní, že je marnivá a její pýcha tak trochu předcházela pádu. Kdysi si dovolila poměřovat se s bohyní krásy a lásky, Afrodité a hlasitě ji vyzývala k tomu, aby se vzdala. Jen díky tehdejšímu zásahu ze strany Poseidóna se Kallisté neproměnila v páru nebo obyčejnou kachnu. Za trest byla poslána prakticky na konec světa, kde po několik století mohla nanejvýš obdivovat svůj odraz v tichosti místních lesů. Až později se stala součástí Tábora polokrevných, jehož oblast pohltila i její jezero. Je známá tím, že často převrhává loďky i s táborníky a Afroditiným dcerám ničí účes a smáčí oblečení. Za dobu, kterou zde strávila, se z ní stal obávaný protivník, na něhož platí snad a pouze síla Héfaistovců a Áresovců, jinak si z nikoho hlavu nedělá. Sama má slabost pro chlapce od Apollóna a Morfea. 


Tak trochu uličník, jak by se dalo od potomka boha cestovatelů a zlodějny čekat. V modrých očích  mu to jiskří rošťáctvím, s úsměvem od ucha k uchu přesvědčí téměř každého. Matt, jak si nechává zkráceně říkat, je znám především pro svou výmluvnost - mezi táborníky i vedením se tvrdí, že by dokázal obkecat i samotného Dia, tak dobrý je se slovy. Do tábora přišel už dávno, pobývá zde prakticky šestnáct let, kdy po jedné nehodě přišel o matku. Tak tak přežil útok nelítostné mantichory, na památku mu zůstal nejen hluboký šrám na duši, ale také odporná, stále rozšklebená jizva na paži. Matthew zastupuje v táboře pozici instruktora, učí táborníky prvku překvapení při boji. Možná proto ho nemají Áresovci tolik v lásce - každou chvíli je vyvede z rovnováhy a odzbrojí rychlými prsty. Sám má slabost pro Hébé, se kterou se neustále pokouší zavést rozhovor a spolupracovat, pokud se ona možnost naskytne. Nějak odmítá uvěřit její věrnosti. Inu, potomek Hermův.

Žádné komentáře:

Okomentovat