obrázek obrázek obrázek obrázek obrázek
obrázek obrázek obrázek

čtvrtek 25. ledna 2018

Training places

http://jyxo.info/uploads/95/9570d8523c46949ba297effc63fb6bf33bdede62.png

Ohromný prostor vystavěný dle starých nákresů z dob antického Řecka, kdy vládlo umění divadla, komedie, tragédie a jiná dramata. Ty časy jsou možná ty tam, prostorný amfiteátr si našel cestu i sem, do Tábora polokrevných. Masky se vyměnily za volnou zábavu, předčítání textů ze svitků za soutěže a sportovní události. Jednou se zde zástupci srubů pokouší porazit soupeře v závodech vozatajů, jindy je do těchto míst svolána táborová porada. Místa je tu pro každého dostatek, ale pozor! Vše je tu křehké a zničitelné.

Též zvaná arénou mečů, neboť jedině zde se trénuje boj na blízko. Tomu na dálku patří lukostřelecká pole blízko luk. Kdo si touží procvičit umění šermu a obrany, nebo si touží vyříkat účty s některým z nafoukaných polobohů, zamíří sem, do tak trochu rozpadajícího se areálu, kde k úrazu přišel snad každý bez výjimky. Pokud se dotyčný nechce rvát s někým z masa a kostí, postačí mu i slaměné figury stojící při okraji. V nabídce jsou všechny možné zbraně - od mečů přes sekery a kopí, prakticky vše, na co si polobůh vzpomene. Do ošetřovny to má zraněný táborník blízko, vedení ji chytře umístilo při cestě, když polovina z vyzyvatelů skončí právě tam.


 
Komu odvaha nechybí a v žilách kolují litry adrenalinu, nalezne výzvu na horolezecké stěně, která je příliš vzdálená od těch běžných, určených obyčejným smrtelníkům. Po těch totiž nestéká žhavá láva, schopná pod sebou pohřbít kohokoliv, kdo si dovolí zachytit se na jednom z výčnělků. Patří to k jakémusi extra povyražení, ztížení, na které nejeden polobůh zpětně zanadával, když si prohlížel díry vypálené do trička. Při šplhání se stěna automaticky naklání k druhé, dokud se jí nedotkne. V ten moment se z vrcholku začne přelévat žhnoucí láva. A pokud dotyčný nechce skončit jako kulisa z italských Pompeií, pak by si měl pospíšit a stihnout dosáhnout cíle v co nejrychlejším čase.

Lukostřelecké pole bývá jedním z nejobsazenějších míst, pokud si táborník chce procvičit umění střelby. Dřevěné terče slouží jako skvělý cíl, i když čas od času se povede někomu zranit polokrevného bratra nebo sestru. Mezi nejlepší lučištníky se řadí především potomci Apollóna, kteří rádi vyzývají lovkyně z Artemidiny družiny, taktéž přebornice v tomto odvětví boje. Většina ze šípů nezpůsobí vážné zranění, ty s hroty vyrobenými z božského bronzu nebo imperiálního zlata bývají schovány ve zbrojnici v aréně. Lovkyně využívají své vlastní, stříbrné luky a šípy se stejnými devastačními účinky jako jsou běžné zbraně polobohů.


Žádné komentáře:

Okomentovat